Εύκολες συνταγές

Συνταγή ζαχαροπλαστικής με ρεβίθια και φουντούκι

Συνταγή ζαχαροπλαστικής με ρεβίθια και φουντούκι

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να αφεθείτε σε μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια με αυτή την εξαιρετική συνταγή Ζαχαροπλαστικής με Ρεβύθι και Φουντούκι! Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός γεύσεων και υφών θα αιχμαλωτίσει τους γευστικούς σας κάλυκες και θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. Ο συνδυασμός από κρεμώδη ρεβίθια και τραγανά φουντούκια, τυλιγμένα σε στρώσεις νιφάδας ζύμης, δημιουργεί μια παραδεισένια εμπειρία που είναι ταυτόχρονα χορταστική και ανακουφιστική. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλώς απολαμβάνετε μια γκουρμέ απόλαυση, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει και θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας.

Συστατικά

Ας συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά για αυτήν την απολαυστική δημιουργία:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Ρεβύθια
1 φλιτζάνι

Φουντούκια
1/2 φλιτζάνι

Φύλλα ζαχαροπλαστικής Phyllo
6 φύλλα

Ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

Σελίδα σκόρδο
1

Κύμινο αλεσμένο
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
1 κουταλιά της σούπας

Σουσάμι (προαιρετικά)
Για πασπαλισμό

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ξεκινήσετε αυτήν τη γαστρονομική περιπέτεια, ας συγκεντρώσουμε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Μηχανή επεξεργασίας τροφίμων ή μπλέντερ
  • Ταψί
  • Πινέλο ζαχαροπλαστικής
  • Αιχμηρό μαχαίρι
  • Πανίδα κοπής
  • Μεζούρες και κουτάλια

Τώρα που έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε, ήρθε η ώρα να βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας.

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C (350°F) και ετοιμάστε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 2: Ετοιμάστε τη γέμιση

1. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβίθια.
2. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ, ανακατέψτε τα ρεβίθια, τα φουντούκια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη σκελίδα σκόρδο, το αλεσμένο κύμινο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τον φρέσκο ​​μαϊντανό.
3. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ενωθεί καλά. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3: Συναρμολογήστε τη ζύμη

1. Απλώστε ένα φύλλο φύλλου σε μια καθαρή επιφάνεια.
2. Αλείψτε το φύλλο ζύμης με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής.
3. Τοποθετήστε μια κουταλιά από τη γέμιση ρεβιθιού και φουντουκιού κατά μήκος της κοντής άκρης του φύλλου, αφήνοντας ένα μικρό περίγραμμα.
4. Τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά γύρω από τη γέμιση, διπλώνοντας στα πλαϊνά καθώς προχωράτε.
5. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης και τη γέμιση.

Βήμα 4: Ψήστε τα αρτοσκευάσματα

1. Τοποθετούμε τα ρολά αρτοσκευάσματα στο έτοιμο ταψί.
2. Αλείψτε τις κορυφές των γλυκών με ελαιόλαδο και πασπαλίστε αν θέλετε με σουσάμι.
3. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Βήμα 5: Σερβίρετε και απολαύστε!

Βγάζουμε τα αρτοσκευάσματα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρουμε. Αυτά τα υπέροχα αρτοσκευάσματα τσιγάρων με ρεβίθια και φουντούκι μπορείτε να τα απολαύσετε ως απολαυστικό ορεκτικό ή αλμυρό σνακ. Σερβίρετε τα μαζί με ένα δροσιστικό ντιπ ή μόνα τους και παρακολουθήστε τους καλεσμένους σας να απολαμβάνουν κάθε μπουκιά με απόλαυση!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής, από τη συναρμολόγηση των υλικών μέχρι το σερβίρισμα του τελικού πιάτου, είναι περίπου 45 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία της γέμισης, τη συναρμολόγηση των αρτοσκευασμάτων και το ψήσιμο τους σε χρυσή τελειότητα. Με λίγη υπομονή και δημιουργικότητα, θα έχετε μια απολαυστική απόλαυση έτοιμη να την απολαύσετε σε ελάχιστο χρόνο!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, αυτή η συνταγή συμμορφώνεται ήδη με τις οδηγίες για vegan. Τα συστατικά που αναφέρονται στον πίνακα δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, γεγονός που τον καθιστά κατάλληλο για μια φυτική διατροφή. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτά τα αρτοσκευάσματα τσιγάρων με ρεβίθια και φουντούκι θα σας προσφέρουν μια γευστική και χωρίς σκληρότητα γευστική εμπειρία.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα ζαχαροπλαστικής έχουν αποψυχθεί σωστά πριν τα χρησιμοποιήσετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία για να αποφύγετε τυχόν δυσκολίες κατά τη συναρμολόγηση.
– Όταν ανακατεύετε τη γέμιση με ρεβίθια και φουντούκι, φροντίστε να ξύνετε τα πλαϊνά του επεξεργαστή τροφίμων ή του μπλέντερ περιστασιακά για να εξασφαλίσετε μια λεία και ομοιόμορφη υφή.
– Για να μην καεί ή στεγνώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο, αλείψτε τα αρτοσκευάσματα με ελαιόλαδο πριν τα βάλετε στο φούρνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα τραγανό και χρυσαφένιο εξωτερικό, διατηρώντας παράλληλα τη γέμιση υγρή και γευστική.

  • Αν νιώθετε περιπετειώδεις, μπορείτε να προσθέσετε μια δόση από τα αγαπημένα σας μπαχαρικά ή βότανα στο μείγμα της γέμισης. Πειραματιστείτε με γεύσεις όπως πάπρικα, τσίλι σε σκόνη ή αποξηραμένα βότανα για να προσαρμόσετε τη γεύση σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

  • Για να προσθέσετε μια επιπλέον πινελιά κομψότητας στην παρουσίασή σας, πασπαλίστε με σουσάμι πάνω από τα αρτοσκευάσματα πριν τα ψήσετε. Οι σπόροι όχι μόνο θα ενισχύσουν την οπτική γοητεία, αλλά θα προσφέρουν και ένα ευχάριστο τραγανό σε κάθε μπουκιά.

  • Για ένα πάρτι ή μια συγκέντρωση, σκεφτείτε να σερβίρετε αυτά τα αρτοσκευάσματα τσιγάρων με ρεβίθια και φουντούκι με μια ποικιλία από σάλτσες. Επιλογές όπως σάλτσα ταχίνι, ντιπ με βάση το γιαούρτι ή ακόμα και μια πικάντικη σάλτσα μπορούν να συμπληρώσουν υπέροχα τις γεύσεις και να προσθέσουν ένα διασκεδαστικό στοιχείο στη γαστρονομική εμπειρία σας.

Να θυμάστε, η μαγειρική είναι τέχνη, οπότε μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με τη συνταγή. Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τα καρυκεύματα, να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά ή να εξερευνήσετε διαφορετικά σχήματα για τα αρτοσκευάσματα. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη στην κουζίνα!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση θρεπτικές αξίες ανά μερίδα (μία ζύμη):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
1,5 g

Χοληστερόλη
0 mg

Νάτριο
190 mg

Υδατάνθρακες
15 g

Ίνα
2g

Σάκχαρα
1g

Πρωτεΐνη
4g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες των συστατικών που χρησιμοποιούνται και το μέγεθος μερίδας των αρτοσκευασμάτων.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να παρουσιάσετε αυτά τα υπέροχα αρτοσκευάσματα τσιγάρων με ρεβίθια και φουντούκι, μπορείτε να τα τακτοποιήσετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ή σε μια ξύλινη σανίδα. Σκεφτείτε να γαρνίρετε το πιάτο με μερικά φρέσκα μυρωδικά, όπως μαϊντανό ή άνηθο, για να προσθέσετε ένα χρώμα. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου πάνω από τα αρτοσκευάσματα για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, υπάρχουν πολλές επιλογές για να βελτιώσετε τη γαστρονομική σας εμπειρία:

  • Σερβίρετε τα αρτοσκευάσματα με μια δροσερή συνοδευτική σαλάτα φτιαγμένη με ανάμεικτα χόρτα, ντοματίνια, αγγούρι και μια πικάντικη βινεγκρέτ λεμονιού.
  • Για ένα πιο χορταστικό γεύμα, συνδυάστε τα αρτοσκευάσματα με ένα ζεστό μπολ σούπας. Η σούπα ντομάτας ή φακής θα ήταν εξαιρετική επιλογή.
  • Εάν διοργανώνετε ένα brunch, σερβίρετε τα αρτοσκευάσματα μαζί με μια επιλογή από κομμένα φρούτα όπως πορτοκάλια, μούρα ή πεπόνι. Αυτό θα προσθέσει ένα φωτεινό και αναζωογονητικό στοιχείο στο τραπέζι σας.

Θυμηθείτε, ο στόχος είναι να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο και χορταστικό γεύμα, γι’ αυτό μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με τους συνδυασμούς σας και να επιλέξετε πλευρικές εναλλακτικές που ταιριάζουν καλύτερα στις γευστικές σας προτιμήσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την ποιότητα των αρτοσκευασμάτων τσιγάρων με ρεβίθια και φουντούκι, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:

  • Μόλις κρυώσουν, αποθηκεύστε τα αρτοσκευάσματα σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα με φερμουάρ σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μπορούν να αποθηκευτούν έως και 2 ημέρες χωρίς να διακυβεύεται η γεύση και η υφή τους.
  • Αν θέλετε να τα απολαύσετε για περισσότερη ώρα ή να τα ετοιμάσετε εκ των προτέρων, μπορείτε να καταψύξετε τα αρτοσκευάσματα. Τυλίξτε κάθε ζύμη ξεχωριστά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, χωρίζοντας τις στρώσεις με λαδόκολλα. Μπορούν να διατηρηθούν κατεψυγμένα για έως και 1 μήνα.
  • Όταν είστε έτοιμοι να τα φάτε, ξεπαγώστε τα αρτοσκευάσματα σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες ή ξαναζεσταθείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (350°F) για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Είτε φρεσκοψημένα είτε ξαναζεσταμένα, αυτά τα αρτοσκευάσματα με τσιγάρο με ρεβίθια και φουντούκι είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν τους γευστικούς σας κάλυκες!

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Τα αρτοσκευάσματα τσιγάρων με ρεβίθια και φουντούκι όχι μόνο δελεάζουν τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά παρέχουν και πολλά οφέλη για την υγεία:

  • Τα ρεβίθια, μια πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης, προάγουν τον κορεσμό και βοηθούν στην υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης και αποκατάστασης.
  • Τα φουντούκια είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λιπαρά που υγιεινά για την καρδιά και βιταμίνη Ε, γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.
  • Τα φύλλα ζαχαροπλαστικής Phyllo, όταν χρησιμοποιούνται με μέτρο, προσφέρουν μια πιο ελαφριά εναλλακτική στην παραδοσιακή σφολιάτα, μειώνοντας τη συνολική περιεκτικότητα σε λιπαρά του πιάτου.
  • Το ελαιόλαδο παρέχει υγιή λίπη και σχετίζεται με την προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας.
  • Το σκόρδο περιέχει ενώσεις που μπορεί να έχουν αντιβακτηριακές και ανοσοενισχυτικές ιδιότητες.
  • Ο φρέσκος μαϊντανός προσθέτει μια έκρηξη γεύσης και είναι μια καλή πηγή βιταμινών

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button