Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μίνι κις σπανάκι με αλεύρι ολικής αλέσεως

Συνταγή για μίνι κις σπανάκι με αλεύρι ολικής αλέσεως

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ τη νόστιμη συνταγή μου για μίνι κις σπανάκι με αλεύρι ολικής αλέσεως μαζί σας σήμερα! Αυτά τα απολαυστικά μίνι κις συνδυάζουν την καλοσύνη του αλευριού ολικής αλέσεως με τις φρέσκες γεύσεις του σπανακιού, δημιουργώντας μια θρεπτική και γευστική απόλαυση. Είναι ιδανικά για πρωινό, brunch ή ακόμα και ως ελαφριά επιλογή μεσημεριανού γεύματος.

Συστατικά

Ακολουθεί ένας απλός πίνακας με όλα τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε αυτά τα απολαυστικά μίνι κις σπανάκι από αλεύρι ολικής αλέσεως:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι ολικής αλέσεως
1 φλιτζάνι

Βούτυρο
½ φλιτζάνι

Κρύο νερό
¼ φλιτζάνι

Φρέσκο ​​σπανάκι
2 φλιτζάνια

Αυγά
3

Γάλα
½ φλιτζάνι

τριμμένη παρμεζάνα
¼ φλιτζάνι

Αλάτι και πιπέρι
Για γεύση

Μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα

Προαιρετικά: ντομάτες σε κύβους
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψετε αυτή τη συνταγή, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  • Κλάστης
  • Μίνι ταψάκια για πίτες ή φόρμα για μάφιν
  • Ταψί
  • Φούρνος
  • Εστίαση
  • Σοτάρουμε τηγάνι
  • Σανίδι κοπής και μαχαίρι
  • Μεζούρες και κουτάλια

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας!

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμάστε τη ζύμη

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως και το βούτυρο. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τρίψετε το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.
2. Προσθέστε σταδιακά κρύο νερό στο μείγμα, ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι ή σύρμα, μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Ζυμώνουμε ελαφρά να σχηματιστεί μια λεία μπάλα ζύμης.
3. Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί.

Βήμα 2: Μαγειρέψτε το σπανάκι

1. Ξεπλύνετε καλά το φρέσκο ​​σπανάκι και στεγνώστε το με χαρτοπετσέτα.
2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
3. Προσθέστε το σπανάκι στο τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί.
4. Βγάζουμε το βρασμένο σπανάκι από το τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 3: Προετοιμάστε τη γέμιση κις

1. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά και το γάλα μέχρι να ενωθούν καλά.
2. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

Βήμα 4: Συναρμολογήστε και ψήστε

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε την παγωμένη ζύμη σε πάχος περίπου ¼ ίντσας.
3. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόφτη ή ένα ποτήρι, κόψτε κύκλους από τη ζύμη που είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι από τις φόρμες για μίνι πίτας ή τα φλιτζάνια για μάφιν που θα χρησιμοποιήσετε.
4. Πιέστε απαλά κάθε κύκλο ζύμης στα λαδωμένα ταψιά, βεβαιώνοντας ότι ο πάτος και τα πλαϊνά είναι καλυμμένα.
5. Ρίξτε την έτοιμη γέμιση κις σε κάθε κέλυφος ζαχαροπλαστικής, αφήνοντας λίγο χώρο στο επάνω μέρος για επέκταση.
6. Προαιρετικά: Γεμίστε κάθε κις με μερικές ντομάτες κομμένες σε κύβους για έντονο χρώμα και γεύση.
7. Τοποθετούμε τα γεμιστά ταψιά σε ένα ταψί και τα μεταφέρουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
8. Ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κις και να πήξουν στο κέντρο.
9. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα μίνι κις σπανάκι από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά.

Συγχαρητήρια! Τα Mini Quiches με σπανάκι με αλεύρι ολικής αλέσεως είναι τώρα έτοιμα να τα απολαύσετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 45 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου ψύξης για τη ζύμη. Είναι μια σχετικά γρήγορη και εύκολη συνταγή που αποφέρει απολαυστικά αποτελέσματα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, ακολουθούν ορισμένες εναλλαγές συστατικών που μπορείτε να κάνετε για να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή:

  • Αντικαταστήστε το βούτυρο με μαργαρίνη φυτικής προέλευσης ή λάδι καρύδας.

  • Αντικαταστήστε το γάλα με την αγαπημένη σας εναλλακτική λύση χωρίς γαλακτοκομικά, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας.

  • Παραλείψτε τα αυγά και χρησιμοποιήστε ένα αντικατάστατο αυγών για vegan ή 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο αναμεμειγμένο με 3 κουταλιές της σούπας νερό για κάθε αυγό

    Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά το φρέσκο ​​σπανάκι για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή υπολείμματα πριν το μαγειρέψετε.

  • Όταν σοτάρετε το σπανάκι, προσέξτε να μην το παραψήσετε. Θέλετε να μαραθεί τόσο ώστε να γίνει τρυφερό χωρίς να χάσει το ζωντανό πράσινο χρώμα του.

  • Μπορείτε ελεύθερα να προσθέσετε μερικά πρόσθετα καρυκεύματα ή βότανα στη γέμιση κις, όπως σκόνη σκόρδου, αποξηραμένο θυμάρι ή ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό, για να βελτιώσετε τη γεύση.

  • Αν δεν έχετε μίνι ταψάκια για πίτες ή φόρμα για μάφιν, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό πιάτο για πίτα και να δημιουργήσετε ένα μεγάλο κις σπανάκι. Προσαρμόστε ανάλογα το χρόνο ψησίματος.

  • Για να ελέγξετε αν τα κις έχουν τελειώσει, κουνήστε απαλά το ταψί. Τα κις πρέπει να τοποθετούνται στο κέντρο και να μην ταλαντεύονται υπερβολικά.

  • Αφήστε τα κις να κρυώσουν για λίγα λεπτά αφού τα βγάλετε από τον φούρνο πριν τα σερβίρετε. Απολαμβάνονται καλύτερα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών ανά μερίδα από αυτά τα μίνι κις σπανάκι από αλεύρι ολικής αλέσεως:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
10 g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Χοληστερόλη
95 mg

Νάτριο
240 mg

Υδατάνθρακες
15 g

Ίνα
3g

Ζάχαρη
1g

Πρωτεΐνη
8g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτά τα αξιολάτρευτα μίνι κις σπανάκι μπορούν να σερβιριστούν με πολλούς τρόπους, ανάλογα με την περίσταση και τις προτιμήσεις σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το σερβίρισμα και την παρουσίαση:

  • Τοποθετήστε τα μίνι κις σε μια όμορφη πιατέλα ή ατομικά πιάτα σερβιρίσματος, γαρνιρισμένα με φρέσκα κλωνάρια μαϊντανό ή βασιλικό για μια κομψή πινελιά.
  • Σερβίρετε ως μέρος ενός brunch μαζί με άλλα αγαπημένα πρωινά όπως τραγανό μπέικον, φρέσκια φρουτοσαλάτα και ζεστά κρουασάν.
  • Συνδυάστε τα με μια συνοδευτική σαλάτα ντυμένη με μια ελαφριά βινεγκρέτ για ένα δροσιστικό και ισορροπημένο γεύμα.
  • Αυτά τα μίνι κις φτιάχνουν επίσης υπέροχα ορεκτικά για πάρτι. Τα σερβίρετε σε οδοντογλυφίδες ή σουβλάκια για να πιάνονται εύκολα και να ανακατεύονται.
  • Εάν διοργανώνετε ένα πικνίκ ή μια υπαίθρια συγκέντρωση, συσκευάστε τα κρύα κις σε ένα αεροστεγές δοχείο και απολαύστε τα εν κινήσει.

Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίαση και να την προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο και περίσταση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει μίνι κις σπανάκι, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Απλώς τα ξαναζεστάνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθούν πριν τα σερβίρουμε.

Για μακροπρόθεσμη αποθήκευση, μπορείτε να παγώσετε τα κις ξεχωριστά. Τυλίξτε κάθε κις σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε μια σακούλα ή δοχείο που αποθηκεύεται στην κατάψυξη. Διατηρούνται στην κατάψυξη έως και 2 μήνες. Για να τα απολαύσετε αργότερα, ξεπαγώστε τα στο ψυγείο όλη τη νύχτα και ξαναζεσταθείτε στο φούρνο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η συνταγή για μίνι κις σπανάκι με αλεύρι ολικής αλέσεως προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία χάρη στα υγιεινά συστατικά της:

  • Το αλεύρι ολικής αλέσεως είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και συμβάλλουν στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης.
  • Το σπανάκι είναι γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες A, C και K, καθώς και σίδηρο και ασβέστιο. Συμβάλλει στη συνολική υποστήριξη του ανοσοποιητικού, στην υγεία των οστών και στην απορρόφηση σιδήρου.
  • Τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και απαραίτητα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για διάφορες σωματικές λειτουργίες.
  • Το γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου και βιταμίνης D, προάγοντας γερά οστά και δόντια.

Ενσωματώνοντας αυτά τα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας, μπορείτε να απολαύσετε ένα γευστικό πιάτο ενώ θρέφετε το σώμα σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για μίνι κις σπανάκι με αλεύρι ολικής αλέσεως, ίσως σας αρέσει επίσης:

  • Μίνι κις με μανιτάρια και ελβετικό τυρί: Αντικαταστήστε το σπανάκι με σοταρισμένα μανιτάρια και ελβετικό τυρί για μια πλούσια και γήινη ανατροπή στο κλασικό.
  • Μεσογειακή κις λαχανικών: Ενσωματώστε συστατικά όπως ψητές κόκκινες πιπεριές, τυρί φέτα και μαύρες ελιές για μια κις μεσογειακής έμπνευσης γεμάτη γεύσεις.
  • Μίνι κις με μπρόκολο και τσένταρ: Αντικαταστήστε το σπανάκι με μπουκίτσες μπρόκολου στον ατμό και κοφτερό τυρί τσένταρ για μια χορταστική και χορταστική παραλλαγή.

Αυτές οι συνταγές προσφέρουν διαφορετικά προφίλ γεύσης, ενώ εξακολουθούν να παρέχουν την ευκολία και τη γοητεία των μίνι κις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button