Εύκολες συνταγές

Συνταγή για ξινό κεμπάπ

Συνταγή για ξινό κεμπάπ

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να μαγνητίσετε τις γευστικές σας γεύσεις με αυτή την απολαυστική συνταγή για ξινό κεμπάπ! Γεμάτο από γεύσεις και μια απολαυστική γεύση, αυτό το πιάτο είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και που τους κάνει να λαχταρούν για περισσότερα. Ο συνδυασμός των χυμωδών κεμπάπ και της γεωγραφικής μαρινάδας δημιουργεί μια συμφωνία γεύσεων που θα απογειώσει τη γαστρονομική εμπειρία σας. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλώς περιποιηθείτε τον εαυτό σας, αυτή η συνταγή πρέπει να δοκιμάσετε!

Συστατικά

<πίνακας>

Για τα κεμπάπ
Για τη μαρινάδα

– 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
– 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
– Αλάτι και πιπέρι για να γίνετε

– 1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
– 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
– 1 κουταλιά της σούπας μελάσα ροδιού
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
– 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
– Αλάτι και πιπέρι για να γίνετε

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτή τη λαχταριστή συνταγή για ξινό κεμπάπ, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Μαχαίρι και ξύλο κοπής
– Σουβλάκια (μεταλλικά ή μουσκεμένα ξύλινα σουβλάκια)
– Τηγάνι σχάρας ή εστίας
– Πιατέλα σερβιρίσματος
– Βούρτσα κουζίνας (για ρίψη)

Προετοιμασία

Προετοιμασία Κεμπάπ:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Χωρίζουμε το μείγμα σε ίσες μερίδες και τα πλάθουμε σε μικρά μακρόστενα κεμπάπ.
4. Περάστε τα κεμπάπ σε σουβλάκια, πιέζοντας απαλά για να κρατήσετε το σχήμα τους.

Προετοιμασία μαρινάδας:

1. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το απλό γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον πελτέ ντομάτα, τη μέλασα ροδιού, το τριμμένο κύμινο, την αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
2. Βεβαιωθείτε ότι η μαρινάδα έχει αναμειχθεί καλά, δημιουργώντας μια λεία συνοχή.

Μαρινάρισμα των κεμπάπ:

1. Το φαινόμενο τα κεμπάπ σε ένα ρηχό πιάτο ή επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα.
2. Ρίξτε πλήρως την έτοιμη μαρινάδα πάνω από τα κεμπάπ, φροντίζοντας να έχουν επικαλυφθεί.
3. Καλύψτε το πιάτο ή κλείστε τη σακούλα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν.

Μαγείρεμα των κεμπάπ:

1. Προθερμάνετε το γκριλ ή το τηγάνι σας σε μέτρια φωτιά.
2. Αλείφουμε τη σχάρα ή το ταψί με λίγο λάδι για να μην κολλήσει.
3. Το κάνετε τα μαριναρισμένα κεμπάπ στη σχάρα ή στο τηγάνι,μαγειρεύοντας για περίπου 10-12 λεπτά, γυρνώντας περιστασιακά για να δείτε ομοιόμορφο ψήσιμο.
4. Αλείψτε τα κεμπάπ με την υπόλοιπη μαρινάδα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο κουζίνας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος για περισσότερη γεύση και γεύση.
5. Μόλις ψηθούν στο επιθυμητό επίπεδο μαγειρέματος, αφαιρέστε τα κεμπάπ από τη φωτιά και μεταφέρετε τα σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της τουλάχιστον συνταγής για ξινό κεμπάπ είναι περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου μαριναρίσματος 2 ωρών. Ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 10-12 λεπτά.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για μια vegan εκδοχή αυτής της συνταγής, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά με φυτικές εναλλακτικές, όπως φυτική πρωτεΐνη με υφή (TVP) ή θρυμματισμένο τόφου. Επιπλέον, μπορείτε να αντικαταστήσετε το απλό γιαούρτι με γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά από γάλα σόγιας ή αμυγδάλου.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να βελτιώσετε τις γεύσεις των κεμπάπ, σκεφτείτε να προσθέσετε μια πρέζα σουμάκ ή ξύσμα λεμονιού στο μείγμα του κρέατου.
– Μουλιάζοντας τα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για περίπου 30 λεπτά πριν περάσετε τα κεμπάπ με κλωστή, θα σας βοηθήσει να μην καούν κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος.
– Εάν χρησιμοποιείτε γκριλ, προθερμάνετε το καλά για να πετύχετε αυτά τα όμορφα σημάδια ψησίματος και τις καπνιστές γεύσεις. Φροντίστε να λαδώσετε τις σχάρες του γκριλ πριν τοποθετήσετε τα κεμπάπ.
– Για το μαγείρεμα στην εστία, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ ή ένα κανονικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε λίγο λάδι για να μην κολλήσει.

  • Όταν ψήνετε ή μαγειρεύετε τα κεμπάπ, αποφύγετε να τα πιέζετε με μια σπάτουλα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της χυμότητας τους και αποτρέπει το να στεγνώσουν.

  • Το αλάτισμα των κεμπάπ με τη μαρινάδα κατά το μαγείρεμα προσθέτει επιπλέον γεύση και γεύση στο κρέας. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο κουζίνας για να καλύψετε ομοιόμορφα τα κεμπάπ.

  • Για να ελέγξετε εάν τα κεμπάπ έχουν ψηθεί στο επίπεδο ετοιμότητας, το επιθυμητό ένα σουβλάκι σε ένα από τα κεμπάπ. Αν οι χυμοί είναι καθαροί, έχουν ψηθεί. Για κεμπάπ μέτριας σπάνιας, οι χυμοί πρέπει να είναι ελαφρώς ροζ.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των διατροφικών αξιών για μία μερίδα ξινό κεμπάπ:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
300

Πρωτεΐνη
25 g

Παχιά
15 g

Υδατάνθρακες
10 g

Ίνα
2g

Νάτριο
400 mg

Λάβετε υπόψη ότι οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τα ξινά κεμπάπ, μπορείτε να τα πιάσετε σε μια όμορφη πιατέλα σερβιρίσματος, να γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή δυόσμο για ένα έντονο χρώμα και να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού για μια έξτρα ζέστη. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε με ζεστή πίτα ή ψωμί στο πλάι για να φτιάξετε νόστιμα κεμπάπ. Συνοδεύοντας τα κεμπάπ με μια δροσερή συνοδευτική σαλάτα με τραγανό μαρούλι, αγγούρια, ντομάτες και μια πικάντικη μπινεγκρέτ είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή. Επιπλέον, οι παραδοσιακές πλευρές της Μέσης Ανατολής, όπως το χούμους, το τζατζίκι ή το baba ganoush συνδυάζονται υπέροχα με αυτά τα κεμπάπ, προσθέτοντας κρεμώδη υφή και βάθος γεύσης στο γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, μπορείτε να ζεστάνετε απαλά τα κεμπάπ σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ή να τα ψήσετε ξανά για λίγο. Αποφύγετε την υπερθέρμανση, καθώς μπορεί να στεγνώσει το κρέας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button