Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κέικ σοκολάτας με ρούμι

Συνταγή για κέικ σοκολάτας με ρούμι

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε σε μια παρακμιακή απόλαυση με αυτή τη συνταγή για Κέικ σοκολάτας με ρούμι. Αυτό το υγρό και πλούσιο κέικ είναι εμποτισμένο με ζεστές γεύσεις σοκολάτας και μια νότα ρούμι, δημιουργώντας ένα παραδεισένιο επιδόρπιο που θα ικανοποιήσει κάθε γλυκό. Ο συνδυασμός της βελούδινης λείας σοκολάτας και του λεπτού λάκτισμα από το ρούμι κάνει αυτό το κέικ πραγματικά ευχάριστο στο κοινό. Είτε γιορτάζετε μια ειδική περίσταση είτε απλά λαχταράτε μια λιχουδιά, αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει. Λοιπόν, ας βουτήξουμε στον απολαυστικό κόσμο του Rum Chocolate Cake!

Συστατικά

<πίνακας>

Ξηρά συστατικά
Υγρά συστατικά
Για πάγωμα

– 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

– 1 3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
– 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
– 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
– 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 3 μεγάλα αυγά
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα ρούμι
– 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

– 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
– 1 φλιτζάνι βραστό νερό
– 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

– Τρόμματα μαύρης σοκολάτας (για γαρνίρισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο κέικ σοκολάτας με ρούμι, θα φτιάξετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
– Περγαμηνόχαρτο
– Μπολ ανάμειξης
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Μεζούρες και κουτάλια
– Λαστιχένια σπάτουλα
– Σχάρα ψύξης
– Σπάτουλα όφσετ (για πάγωμα)
– Κατσαρόλα (για γλάσο)
– Πιάτο σερβιρίσματος ή βάση για κέικ

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το Φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Αλείφουμε τον πάτο και τις πλευρές των ταψιών για κέικ με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος και μετά στρώνουμε με λαδόκολλα.

2. Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά

Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κακάο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.

3. Συνδυάστε τα υγρά υλικά

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα. Προσθέστε το βουτυρόγαλα, το φυτικό έλαιο, το εκχύλισμα ρούμι και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν καλά.

4. Ενώστε τα ξηρά και τα υγρά σωματικά συστατικά

Προσθέστε σταδιακά το υγρό ξηρών υλικών στα υλικά, εναλλάξ με ζεστό νερό. Ξεκινήστε τελειώστε με το ξηρό συνδυασμό. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν, φροντίζοντας να μην ανακατευτούν.

5. Ψήστε το κέικ

Μοιράστε το κουρκούτι ομοιόμορφα ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ. Λειάνετε τις κορυφές με μια σπάτουλα και στη συνέχεια τις τοποθετείτε στο προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγείτε καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.

6. Δροσίστε και παγώστε το κέικ

Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσετε στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το frosting λιώνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε τη σκόνη κακάο και την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι το γλάσο να αποκτήσει υφή που μπορεί να απλωθεί.

7. Συναρμολογήστε και γαρνίρετε

Το δεν έχει στρώση κέικ σε πιατέλα σεβιρίσματος ή βάση για κέικ. Πλώνουμε από πάνω μια γενναία ποσότητα από το frosting σοκολάτας. Το βίντεο προσεκτικά τη δεύτερη στρώση κέικ από πάνω και παγώστε ολόκληρο το κέικ με το υπόλοιπο σοκολατένιο γλάσο. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα offset για να δημιουργήσετε ένα λείο και ομοιόμορφο φινίρισμα. Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, γαρνίρετε το κέικ με τρίμματα μαύρης σοκολάτας.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κέικ σοκολάτας με ρούμι είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, τη μέτρηση, την ανάμειξη και την προετοιμασία της ζύμης του κέικ. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 30-35 λεπτά και αφήνοντας τα κέικ να κρυώσουν εντελώς προσθέτουμε άλλη 1 ώρα στο συνολικό χρόνο. Επιπλέον, η προετοιμασία του παγώματος και η συναρμολόγηση του κέικ διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Έτσι συνολικά, μπορείτε να περιμένετε να περάσετε περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά από την αρχή μέχρι το τέλος.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, εδώ είναι μερικές υποκαταστάσεις που μπορείτε να κάνετε για μια βίγκαν εκδοχή αυτού του νόστιμου κέικ:

  • Αντικαταστήστε το βούτυρο με vegan βούτυρο ή μαργαρίνη.
  • Αντικαταστήστε το βουτυρόγαλα με τη γάλα φυτικής προέλευσης (όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας) αναμειγνύεται με μια κουταλιά της σούπας ξύδι ή χυμό λεμονιού.
  • Αντί για αυγά, χρησιμοποιήστε ένα αυγό λιναριού ή σάλτσα μήλου ως συνδετικό παράγοντα.
  • Επιλέξτε κομματάκια σοκολάτας χωρίς γαλακτοκομικά ή κακά σε σκόνη τόσο για το κέικ όσο και για το γλάσο.
  • Βεβαιωθείτε ότι το εκχύλισμα ρούμι που χρησιμοποιείται είναι φιλικό προς τους χορτοφάγους, καθώς ορισμένες επωνυμίες μπορούν να περιέχουν μη vegan συστατικά.

Κάνοντας αυτές τις απλές εναλλαγές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κέικ σοκολάτας με ρούμι φιλικό προς τους vegan που εξακολουθεί να αποδίδει γεύση και υφή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά σας είναι σε θερμοκρασία πριν ξεκινήσετε. Αυτό εξασφαλίζει ομοιόμορφη ανάμειξη και καλύτερη ενσωμάτωση.
– Κοσκινίστε τη σκόνη κακάο για να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους και να πετύχετε μια πιο λεία υφή στο κέικ.
– Όταν προσθέτετε τα ξηρά υλικά στα υγρά, εναλλάσσετε με το ζεστό νερό. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας υγρής και τρυφερής ψίχας.
– Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι μόλις ενωθούν τα στεγνά και τα υγρά συστατικά. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να γίνει σε ένα πυκνό και σκληρό κέικ.
– Για να ελέγξετε αν έχετε τελειώσει το ψήσιμο των κέικ, το έλεγχο μιας οδοντογλυφίδας στο κέντρο κάθε κέικ. Αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα είναι έτοιμα.
– Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά πριν μεταφέρετε σε μια σχάρα. Αυτό τα βοηθά να διατηρήσουν το σχήμα τους και δεν αφήνουν να κολλήσουν στο τηγάνι.
– Όταν στρώνετε το κέικ, ξεκινήστε με μια λεπτή στρώση frosting στα πλαϊνά για να πιάσετε τυχόν ψίχουλα. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται ένα μικρό στρώμα για την τελική επίστρωση και διακόσμηση.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μόνο μέρα (με βάση 12 μερίδες) κέικ σοκολάτας με ρούμι:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
420

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
70 mg

Νάτριο
390 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
63g

Διαιτητικές ίνες
4g

Σάκχαρα
43g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το απολαυστικό κέικ σοκολάτας με ρούμι, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε βάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια διακοσμητική πινελιά τοποθετώντας φρέσκα μούρα ή φύλλα μέντας γύρω από τη βάση του κέικ. Επιπλέον, μπορείτε να πασπαλίσετε την κορυφή με σκόνη κακάο ή να πασπαλίσετε τριμμένη σοκολάτα για μεγαλύτερη οπτική γοητεία.

Αυτό το κέικ είναι νόστιμο από μόνο του, αλλά μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία συνδυαζοντάς με μερικές απολαυστικές εναλλακτικές. Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

  • Μια μεζούρα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί προσθέτει μια κρεμώδη αντίθεση στις πλούσιες γεύσεις σοκολάτας.
  • Τα φρέσκα μούρα, όπως τα σμέουρα ή οι φράουλες, προσφέρουν μια έκρηξη φρεσκάδας και συμπληρώνουν τη γλυκύτητα του κέικ.
  • Για

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button